The Wrong Biennale.

Un far d´esperança.

The Wrong Biennale és una biennal d'art internacional independent, multicultural, descentralitzada i col·laborativa, fundada el 2o13 per David Quiles Guilló, i organitzada per The Wrong Studio.

The Wrong ha crescut fins a convertir-se en una enorme comunitat internacional i un referent en l'escena artística, que reuneix cada dos anys milers de curadors, artistes i institucions, online i offline, obtenint reconeixements institucionals i premis com SOIS Cultura 2019 i una menció honorífica de la Comissió Europea S+T+ARTS 2020.

Des del 2013, The Wrong Biennale ha presentat obres de deu mil artistes i curadors, exhibides en sis-cents pavellons, ambaixades i institucions de tot el món.


Un far d´esperança.

En una era definida per la globalització, on la tecnologia ha reduït la mida del món i les cultures s'entremesclen cada vegada més, The Wrong Biennale emergeix de nou, i ja en van sis, com una plataforma notable que transcendeix les fronteres i serveix com terreny comú per a totes les cultures. Aquesta "exposició d'exposicions" desafia els límits tradicionals de l'espai físic, facilitant una conversa global que celebra la diversitat, desafia les idees preconcebudes i uneix artistes i amants de l'art de tot el món.


The digital revolution.

The Wrong Biennale és l'epítom de l'era digital, aprofitant el poder de la tecnologia per tancar bretxes i fomentar l'intercanvi cultural. L'art digital ha esdevingut un mitjà que transcendeix l'idioma i la geografia i ofereix una plataforma universal per a l'expressió creativa.

A mesura que les nostres vides s'entrellacen cada cop més amb pantalles i plataformes digitals, és lògic que el món de l'art evolucioni per adaptar-se a aquest nou paradigma.


Una tela en blanc.

“Amb milions d´espectadors, The Wrong podria ser la biennal d´art més gran del món: la resposta del món digital a Venècia” - The New York Times.

The Wrong, a diferència de les contraparts físiques, esborra les limitacions d'una ubicació geogràfica específica. És una tela en blanc on els artistes, independentment del seu origen, poden mostrar la seva feina i connectar-se amb una audiència mundial. Artistes de diversos orígens culturals aporten les seues perspectives i interpretacions úniques del món, enriquint el diàleg artístic global.


Diàleg cultural.

Un dels aspectes més notables de The Wrong és la seva capacitat per fomentar un diàleg cultural que transcendeix els límits de les galeries i els museus físics. És un espai on els artistes poden entaular converses entre si i amb públics de diferents parts del món.

Els comissaris de The Wrong per a la sisena edició del seu biennal té seu a Sunderland, Teheran, Copenhaguen, Frederiksberg, Køge, Helsingør, València, Gol, Londres, Nova Orleans, Cambridge, Toruń, Brunswick, Toronto, Amsterdam, Bucarest, Ciutat de Mèxic, Buenos Aires, Colònia, Milà, Brooklyn, São Paulo, Linz, Toluca, Bogotà, Berlín, 's-Hertogenbosch, Los Angeles, París, Yangon, Funchal, Sant Josep, Hangzhou, Amherst, Nova York, Tòquio, Viena, Melbourne, Porto, Matosinhos, Leipzig, Graz, College Station, Montreal, Bangkok, Ljubljana, Edimburg, Praga, Cincinnati, Da Lat, Moscou, Tel Aviv, Braunschweig, Stuttgart, Belluno, Findlay, Bangalore, North Benn Maitino.

Aquest comissariat internacional, en conjunt eclèctic i per moments inabastable, aborda experiències humanes comunes i valors compartits, mostrant els desafiaments que tots enfrontem, independentment dels nostres orígens culturals.


Desafiant estereotips.


The Wrong desafia les idees preconcebudes i estereotips associats amb cultures específiques. Ens obliga a reavaluar la nostra comprensió de l'art i la cultura, ressaltant la riquesa i diversitat de les cultures globals i alhora revela els fils comuns que ens connecten a tots. Els artistes tenen la llibertat d'expressar les veus úniques sense veure's confinats per les limitacions que sovint imposen les etiquetes geogràfiques o culturals.


Accessibilitat i inclusió social.


“The Wrong, un nou camí alternatiu però ambiciós, és un concepte que podria resultar clau per a la florida de les arts i la cultura en temps posteriors a la pandèmia” - S+T+ARTS 2o2o Jury.

L'art digital, com es mostra a The Wrong Biennale, és inherentment més accessible i inclusiu que les formes tradicionals d'art. Qualsevol persona amb una connexió a Internet, i amb un clic de distància, pot explorar les galeries digitals, eliminant barreres que poden impedir que algunes persones experimentin l'art en espais físics. Aquesta inclusió convida una gamma més àmplia de veus a unir-se a la conversa.


Un lloc comú per a tothom.


En un món marcat per la diversitat cultural, The Wrong ha creat una biennal d'art on totes les cultures poden coexistir i col·laborar harmoniosament. És una celebració de la nostra humanitat compartida i de la diversitat que fa que el nostre món sigui tan vibrant.

"La biennal d'art més gran del món" serveix com a recordatori que l'art transcendeix fronteres, llenguatges i estereotips, unint-nos a la recerca de l'expressió creativa i la comprensió.

Més de dos mil artistes i curadors de tot el món participen a la sisena edició de The Wrong Biennale, oberta de l'1 de novembre de 2023 a l'1 de març de 2024 a https://thewrong.org


Conclusió.

The Wrong Biennale és un far d'esperança al món, que demostra com es poden aprofitar la tecnologia i les plataformes digitals per servir com un lloc comú per a totes les cultures. A mesura que continua creixent i evolucionant, ofereix un model per abraçar la diversitat, desafiar els estereotips i fomentar un diàleg global que transcendeixi fronteres. En aquest món interconnectat, The Wrong Biennale mostra el poder de l'art per unir les persones, tot recordant-nos la nostra humanitat compartida i la bellesa de les nostres diferències.


Un far d'esperança és un exemple d'article per a The Wrong Biennale 2o23/24.


TheWrong
Biennale.
Email. Everything else.
DQG©2oo1/2o23